EMPH 80 W | 8895105

Робусна пумпа со засилена конструкција, со високи перформанси, дизајнирана за  исцрпување на отпадна вода од ровови, шахти, поплавени места за време на поплави, итн. Овозможува да се испумпа и валкана вода која содржи цврсти парчиња со дијаметар до 25 милиметри.

 

 

33,224.00 ден.

31,570.00 ден.

*На  дијаграмот е прикажан протокот во l/min, во зависност од висината на потисок

 

Технички спецификации
Макс. длабочина
Макс.потисна височина 26м
Макс. проток 1300 л/мин.=78m3/h
∅ влезно/излезно грло 3“/3“ 76мм
Мотор
Тип бензински четиритактен едноцилиндричен со OHV
Зафатнина 208ccm
Макс. моќност 4,8kW (6,5 HP) /4000 врт. / мин
Потрошувачка 1,2 - 1,5 л/час
Тежина 42кг.
Стартување рачно
Волумен на резервоар 3,6л
Димензии 56 x 45 x 44cm
Додатоци пластичен адаптер, клуч за свеќица, цедилка