EMPH 80 E9 | 8895106

Професионална пумпа за кал со зајакната конструкција и голема моќност. Наменета е за брз одвод на големи количества на многу загадена вода, за употреба на градилиштата како и за време на поплави. Екстремно моќниот 9HP бензински мотор, обезбедува брзо испумпување на вода кога електричната енергија не е достапна. Новата конструкција и поставување на влезното грло над оската на пумпата, овозможува брзо пумпање. Опремена е со количка за лесен транспорт на терен. Одлична цена. 

 

   52,270.00 ден.

49,890.00 ден.

 

Технички спецификации
Макс. длабочина  8м
Макс. височина  27м
Макс. проток 1210л/мин.=72,6m3/h
∅ влезно/излезно грло  3“/3“ (76мм)
Мотор
Тип бензински четиритактен едноцилиндричен со OHV
Зафатнина 280ccm
Макс. моќност 5.9kW (9hp) / 3600 врт. / мин
Потрошувачка 2,8 л
Тежина 63,4кг.
Стартување рачно
Волумен на резервоар 6,5л
Димензии 56 x 45 x 44cm
Додатоци метален адаптер, клуч за свеќица, цедилка