EMPH 15-10 | 8895108

Пумпа со голем притисок, која е наменета за пумпање на чиста вода, полнење на базени, резервоари за вода или наводнување, каде водата треба да се пренесе на голема далечина или височина. Се препорачува за приклучување на систем за наводнување "капка по капка ", каде предност е дадена на притисокот на водата пред протокот.

 


24,590.00 ден.   *На дијаграмот е прикажан протокот во l/min, во зависност од висината на потисок

 

Технички спецификации
Макс. длабочина
Макс. височина 60м
Макс. проток 300л/мин.=18m3/h
∅ влезно/излезно грло

1,5“/1х1,5“(38мм)

2x1"(25mm)

Мотор
Тип бензински четиритактен едноцилиндричен со OHV
Зафатнина 208ccm
Макс. моќност 4,8kW (6,5 HP) /4000 врт./мин
Потрошувачка 1,2 - 1,5 л/час
Тежина 42кг.
Стартување рачно
Вол. на резервоар 3,6 л
Димензии 28кг.
Додатоци 40 x 39 x 47cm