EMG 65 AVR-1Е | 6500 W | 8896121

Благодарение на високо квалитетната конструкција и моќен мотор, овој модел е специјално дизајниран за примена при работи во градежна индустрија, за монтажни работи, напојување на апарати за заварување  и електричен алат. Генераторот е опремен и со  AVR уред кој автоматски го регулира излезниот напон, и со тоа може да напојува и електронска опрема без никакви ризици. Овој генератор овозможува приклучување на опрема за заварување на напон 230V: инвертори и други апарати за  заварување. Опремен е со уред за електричен старт со клуч.

                                                                                          УПАТСТВО

 79,140.00 ден.

                                                                                

Технички спецификации
Број на фази 1
Макс. моќност 6,5kW
Номин. моќност 6,0kW
Напон / Фрек. 230V/50Hz
Учинок 1
Мотор
Тип

бензински четиритактен едноцилиндричен

со OHV, 420ccm

Макс. моќност

11,2kW(15HP)

/3600врт./мин

Потрошувачка ≤ 0,45л /kWh
Вол. на резервоар 25л.
Генератор
Тип еднофазен синхрон
AC номин.струја 26A/230V
DC номин.струја 8,3A/12V
Тежина 94кг.
Измерена акуст. моќ. (на далечина од 7 m.) 72dB(A) без оптоварување
Димензии 55 x 54 x 68cm