EGM 55 AVR-1E | 5500 W | 8896115

Благодарение на високо квалитетната конструкција и моќен мотор, овој модел е специјално наменет за употреба во градежната индустрија, напојување на апарати за заварување  и електричен алат и разни монтажни работи,  Генераторот е опремен и со AVR уред кој автоматски го регулира излезниот напон, и со тоа може да напојува и електронска опрема без никакви ризици. Овој генератор овозможува приклучување на опрема за заварување на напон од 230V: инвертори до 4kW/230V и други апарати за заварување до 4,5 кW/230V.

 Опремен е со уред за електричен старт со клуч.

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                        УПАТСТВО                                    

72,990.00 ден.             

 

Технички спецификации
Број на фази 1
Макс. моќност 5,5kW
Номин. моќност 5kW
Напон / Фрекв. 230V/50Hz
Учинок 1
Мотор
Тип

бензински четиритактен едноцилиндричен

со OHV, 389ccm

Макс. моќност

9,0kW(13HP)/

4000 врт./мин

Потрошувачка ≤ 0,45л /kWh
Волумен на резервоар 25л.
Генератор
Тип еднофазен синхрон
AC номин.струја 21,7A/230V
DC номин.струја 8,3A/12V
Тежина 95кг.
Измерена акуст. моќ. (на далечина од 7 m.) 72dB(A) без оптоварување
Димензии 57 x 69 x 52cm