DGI 20Q | 2000 W | 8896213

Благодарение на својата мала тежина и димензии, исклучително тивка работа и минимална потрошувачка, овие дигитални генератори се идеални извори на енергија за објекти за одмор и рекреација: камп-приколки, викендички, чамци и за време на експедиции. Совршениот квалитет и стабилност на излезен напон oбезбеден од инверторскиот систем, овозможува напојување на осетливи електронски уреди како компјутери и медицински апарати.

 

                                                                                                 УПАТСТВО

 

                                                        

52,877.00 ден.          

                                       

 

 

                                     

                                                                                  

Технички спецификации

Број на фази  1

Макс. моќност  1,8kW
Ном. моќност  1,6kW
Напон / Фрекв.  230V/50Hz
Учинок  1

Мотор

Тип бензински четиритактен едноцилинд.со OHV 105,6 ccm

Макс. моќност  2,2kW (3,0HP) /  4500 врт. / мин
Потрошувачка   0,4л/kWh
Волумен на резервоар  3,7л.
Генератор

Тип

мултиполов,

дигитално контролиран инверторски


AC номин.струја 7,0A/230V
DC номин.струја 8,3A/12V
Тежина 23кг.
Измерена акуст. моќ. (на далечина од 7 m.) 54dB(A) без оптоварување
Димензии 54x32x45,5 cm